Storslått bursdagskonsert

I november feiret Bergen Treblåsensemble (B3) fem-års jubileum. Det ble feiret med en storslått bursdagskonsert og urfremføring av det nyeste musikkstykket komponert til gruppen.

B3 holdt sin første konsert i november for fem år siden. Nylig holdt de en bursdagskonsert i forbindelse med jubileet.

Bergen Treblåsensemble er  en gruppe bestående av bare treblåseinstrumenter. Ideen fikk de under en middag, der tre av de nåværende medlemmene var med.

– Den ideen fikk vi da vi var ute og spiste. Vi hadde ikke tid til å være med i et voksenkorps lengre, så vi valgte å starte et ensemble. Vi ville være et motstykke til brassband, forteller en av initiativtakerne til B3, Beate G. Holmefjord.

Hele Bergen Treblåsensemble samlet. FOTO: JAN MARTIN WÅGE

Unikt i Norge

Da tanken om å starte et ensemble dukket opp, var ikke planen at gruppen kun skulle bestå av treblåsere. Siden dette likevel ble et faktum, viste det seg at et ensemble med bare treblåsere er helt unikt i Norge.

– Vi valgte treblåsere bare rett og slett fordi at vi som satt sammen da, vi spiller de instrumentene.  Dermed tok vi egentlig alt som er av treblåseinstrumenter i et korps. Det er helt unikt i Norge faktisk, del eksisterer vel bare oss tror jeg, så det er vi litt stolte av da, opplyser Holmefjord.

Spilleglede

B3 er driftet ved støtte av blant andre Bergen kommune og Norsk kulturråd, men Beate legger ikke skjul på at de sårt trenger penger.

Hos ensemblet er det spilleglede som er i fokus, noe som kommer godt frem i og med at en musikant kommer helt fra Trondheim for å være med på konsertene.

Hvorfor er dere med i Bergen Treblåsensemble?

– For å ha noe å gjøre sammen. Så vi samles også for å ha det sosialt da. Men det er jo veldig kjekt. Utfordre oss litt, og Anders han reiser faktisk helt fra Trondheim, hver gang vi skal spille sammen for han flytta dit, forteller en entusiastisk Beate, med henvisning til Anders Prøsch, en annen lidenskapelig musikant.

– For det første så er det jo veldig hyggelig, uansett om man spiller i korps eller andre typer ensembler. Og så er det jo litt sånn, ja litt nytenkende. Det er jo artig å være med på noe sånt, kan Anders Prøsch fortelle.

To glade musikanter i det fem-års aktuelle ensemblet, B3. Fra venstre: Anders Prøsch, Beate G. Holmefjord. FOTO: JAN MARTIN WÅGE

Tur til Krakow

Da Laxen Rundt spurte om de hadde opplevd noen høydepunkter på disse fem årene, tok det ikke lang tid før begge var enige. Det viste seg at gruppen hadde fått lov til å spille konsert i Mariakirken, midt på torget i Krakow.

– I Krakow er det mange kirker, men du har jo en stor kirke på torget, midt på torget i Krakow som heter Mariakirken. Der er det ingen blåseensembler som har fått lov å spille før, før vi fikk lov å spille. Så er det stort sett bare kor som. Det var høydepunkt. Det var full kirke, det var veldig artig, fortsetter Anders.

– Til vi blir gamle og grå

Selv har de ingen mål med spillingen, ei heller vet de hvor lenge de har tenkt å holde på. Men en ting er sikkert, de har ikke gitt seg enda. Neste konsert planlegges til juni neste år, selv om ingenting er helt bestemt enda.

– Nei, til vi blir gamle og grå? Sitter på gamlehjem, kanskje vi er på felles gamlehjem, er det siste vi får høre fra Beate, da Laxen Rundt spurte hvor lenge de har tenkt å holde på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *