Jan Eggum tok et krafttak mot kreft

Lørdag forrige uke var Kreftforeningen sin årlige turné, Vinterlyd, på besøk i Bergen. Ingen ringere enn Jan Eggum, født og oppvokst i Olsvik og Laksevåg og tidligere elev ved Laksevåg gymnas, var blant de mange artistene. Sydvesten var med backstage, og der traff vi også Isac Elliot.

Laksevåg/Bergen: Hvert år drar Kreftforeningen på en årlig turné for å samle inn ekstra penger til kampen mot kreft. I år var målet med innsamlingen å gi kreftpasienter med uhelbredelig kreft flere gode år med best mulig livskvalitet, gjennom forskning og bedre tilbud til pasienter og pårørende.

På denne turneen samler Kreftforeningen sammen mange av de største artistene i Norge. Årets konsert i Bergen var intet unntak.

Med artister som Jan Eggum, Isac Elliot, Trang Fødsel og Sandra Lyng var det mange som trosset det dårlige været, og fant veien til Festplassen.

– Fokus på kreftsaken

– Hva er det beste med Vinterlyd?

– Det beste med Vinterlyd-prosjektet er at det setter fokus på kreftsaken, og at alle synes det er viktig, forteller Jan Eggum til Sydvesten.

Eggum kjenner mange som har hatt kreft, og er klar på at saken berører oss alle.

– Det som er ille er at det kan slå til når du minst aner det. Jeg hadde mange venner som fikk kreft ganske tidlig, og det er ikke noe morsomt å vite. Vi må jo bare slåss for at behandlingen skal bli bedre, fortsetter Eggum.

Jan Eggum i aksjon under Vinterlyd 2017. FOTO: JAN MARTIN WÅGE

Selv er Eggum hypokonder, og mener at man bør være obs på ting som tilsier at man har fått en sykdom.

– Jeg er veldig obs på sykdomstegn, og det har vist seg at kan være lurt. Mitt motto er jo at man heller bør gå 15 ganger for mye til legen, enn en gang for lite. Det er like aktuelt for meg som for andre mennesker, avslutter Eggum.

– Få møte Isac Elliot

Det er ikke tvil om at mange i publikum ventet på å få med seg popidolet Isac Elliot mens de var på Vinterlyd i helgen.

– Det beste med Vinterlyd er å få møte Isac Elliot, forteller de tre jentene Hannah H. Jensen, Anastasia Cherni og Ingrid Sveen samstemt.

– Men det er bra at konserten er med på å samle inn penger til kampen mot kreft og uhelbredelig kreft, avslutter jentene.

Ingen tvil om at det var Isac Elliot de fleste ventet på under konserten lørdag. FOTO: JAN MARTIN WÅGE

– Galeste fans

Popidolet Isac Elliot fra Finland deler både Eggums og jentenes syn på konserten.

– Det er veldig bra å delta på dette prosjektet. Jeg har også hatt mye kreft i familien, og er med for å møte mine norske fans, men også for å støtte denne innsamlingen for kreftforskning, forteller Isac Elliot eksklusivt til Sydvesten.

Elliot forteller at han er like mye med for å treffe sine fans og stå på scenen, samtidig for å samle inn penger til en viktig sak.

– Det er 50/50. Jeg får være på scenen, jeg får treffe mine fans. Men samtidig er jeg med for å samle inn penger til en kjempeviktig sak, noe som kan treffe alle når som helst. Det er en kjempeviktig sak, fortsetter Elliot.

Elliot forteller at i hjemlandet har de lignende konserter men ikke en slik turne. Hvilken fans som er best vil han ikke si noe om.

– Det er kjempefint at man har dette prosjektet i Norge. Jeg liker alle mine fans like mye, men mine norske fans er blant de galeste, avslutter Isac Elliot sitt intervju rett før han er på vei på scenen for å treffe fansen igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *