Elever ved Laksevåg videregående skole får i dag gitt ut sitt eget magasin sammen med Sydvesten. Elevene mener det er bra for egen læring at de får jobbet mer utadrettet.
Laksevåg: I høst har vg2-elever på medielinjen ved den nedleggingstrua videregående skolen på Laksevåg jobbet med å lage et magasin. I dag er det distribuert sammen med Sydvesten.
– Jeg synes det er kjempegøy, forteller elev ved Laksevåg videregående skole, Bettina Brattaule Andersen.
– Det er mer motiverende nå som vi har slike prosjekter som har noe å si for nærmiljøet og ikke bare skolen, utdyper medelev Amelie Tennebekk.
En truet skole
Laksevåg videregående skole har i det siste vært nedleggingstruet. I fjor ble skolen reddet i siste liten. Nå er skolen, slik vi kjenner den i dag, igjen foreslått nedlagt. Dette var bakgrunn for ideen.
– Vi fikk ideen etter at det har vært en del usikkerhet rundt fremtiden til skolen vår. Tidligere har vi hatt samarbeid med Initiativ:Laksevåg og andre aktører i Indre Laksevåg som knytter skolen til lokalmiljøet. Vi hadde lyst til å lage noe som viser skolen vår ute i nærområdet, forteller faglærer Per-Eirik Søderstrøm Nilsen.
Magasinet har lærerne valgt å kalle Vårt Laksevåg, og alle gleder seg til utgivelsen etter en lang prosess.
– Det har vært krevende å jobbe med et slikt prosjekt, men vi mener det er lærerikt for elevene, fortsetter den andre faglæreren, Lena Haukanes.
Dette synet deles av elevene.
– Jeg ble veldig fornøyd når jeg så selve magasinet, det ble veldig pent, forteller en av de andre elevene, Aleksander Nordahl Andersen.
– Når du ser at et produkt blir så bra, da får du motivasjon til å gjøre det flere ganger, utfyller Bettina Brattaule Andersen.
Ut av klasserommet
Elevene er veldig klar på hvordan de lærer best. Samtidig er det noe som var vanskeligere enn andre ting.
– Jeg var med å skrive om vågsfolk, folk fra Laksevåg, noe som var litt utfordrende siden det var så mange som ikke ville la seg intervjue, forteller Amelie Tennebekk
– Det var bedre å jobbe med dette enn å jobbe i klasserommet hele tiden. Dette var mer reelt, forteller Aleksander Nordahl Andersen.
Det er ingen tvil om at elevene storkoste seg med magasinoppgaven. De synes det er bra å komme seg litt ut av klasserommet for å jobbe praktisk.
– For å oppsummere kan vi si at elever liker å komme seg ut av klasserommet hvis de kan det, avslutter Fredrik Bø.