Elever får utgitt sitt eget magasin

Elever ved Laksevåg videregående skole får i dag gitt ut sitt eget magasin sammen med Sydvesten. Elevene mener det er bra for egen læring at de får jobbet mer utadrettet.

Laksevåg: I høst har vg2-elever på medielinjen ved den nedleggingstrua videregående skolen på Laksevåg jobbet med å lage et magasin. I dag er det distribuert sammen med Sydvesten.

– Jeg synes det er kjempegøy, forteller elev ved Laksevåg videregående skole, Bettina Brattaule Andersen.

– Det er mer motiverende nå som vi har slike prosjekter som har noe å si for nærmiljøet og ikke bare skolen, utdyper medelev Amelie Tennebekk.

Elevene stortrivdes med å lage magasinet. På bildet ser vi fire av elevene som ble intervjuet. Fra venstre: Fredrik Bø, Amelie Tennebekk, Aleksander Nordahl Andersen og Bettina Brattaule Andersen. FOTO: JAN MARTIN WÅGE

En truet skole

Laksevåg videregående skole har i det siste vært nedleggingstruet. I fjor ble skolen reddet i siste liten. Nå er skolen, slik vi kjenner den i dag, igjen foreslått nedlagt. Dette var bakgrunn for ideen.

– Vi fikk ideen etter at det har vært en del usikkerhet rundt fremtiden til skolen vår. Tidligere har vi hatt samarbeid med Initiativ:Laksevåg og andre aktører i Indre Laksevåg som knytter skolen til lokalmiljøet. Vi hadde lyst til å lage noe som viser skolen vår ute i nærområdet, forteller faglærer Per-Eirik Søderstrøm Nilsen.

Magasinet har lærerne valgt å kalle Vårt Laksevåg, og alle gleder seg til utgivelsen etter en lang prosess.

– Det har vært krevende å jobbe med et slikt prosjekt, men vi mener det er lærerikt for elevene, fortsetter den andre faglæreren, Lena Haukanes.

Dette synet deles av elevene.

– Jeg ble veldig fornøyd når jeg så selve magasinet, det ble veldig pent, forteller en av de andre elevene, Aleksander Nordahl Andersen.

– Når du ser at et produkt blir så bra, da får du motivasjon til å gjøre det flere ganger, utfyller Bettina Brattaule Andersen.

Forsiden på magasinet som er vedlagt Sydvesten denne uken. FOTO: SKJERMBILDE.

Ut av klasserommet

Elevene er veldig klar på hvordan de lærer best. Samtidig er det noe som var vanskeligere enn andre ting.

– Jeg var med å skrive om vågsfolk, folk fra Laksevåg, noe som var litt utfordrende siden det var så mange som ikke ville la seg intervjue, forteller Amelie Tennebekk

– Det var bedre å jobbe med dette enn å jobbe i klasserommet hele tiden. Dette var mer reelt, forteller Aleksander Nordahl Andersen.

Det er ingen tvil om at elevene storkoste seg med magasinoppgaven. De synes det er bra å komme seg litt ut av klasserommet for å jobbe praktisk.

– For å oppsummere kan vi si at elever liker å komme seg ut av klasserommet hvis de kan det, avslutter Fredrik Bø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *