Reisebrev fra Rocka Musikkstemne i Nordfjordeid

Samme helgen som skolene sluttet før ferien, reiste Mathopen Skoles Musikkorps på sin årlige tur. Denne sommeren gikk turen til nydelige Nordfjordeid i anledningen Rocka Musikkstemne.

Nordfjordeid/Mathopen: Turen startet klokken 12 samme dag som skolen sluttet. Noen var akkurat kommet hjem fra skoleavslutning mens andre hadde tatt seg fri denne dagen for å bli helt klare til å reise på korpstur. 

Noen var med for første gang mens andre hadde vært med mange ganger før. Felles for hele gjengen var at alle gledet seg til turen.

Fredag: Ankomstdag 

Da klokken var passert 12, kjørte bilene av gårde. 19 reiseglade musikanter og syv andre passasjerer fordelt på fem biler, derav den ene med en svær tilhenger for å få plass til all bagasjen. Sammen hadde vi et mål for øyet – Rocka musikkstemne i Nordfjordeid.

Etter seks lange timer i bil var det noen slitne, men spente musikanter som ankom festivalen i seks-tiden. Videre gikk denne dagen med til kveldsmat og oppladning til dagen etterpå.

Lørdag: Marsjering og sosialt samvær

Da den første natten var over var det en del trøtte ansikter. Mathopen Skoles Musikkorps var absolutt ikke klar for frokost klokken åtte.

Da frokosten omsider var fortært var det noen spente musikanter som gledet seg til oppmarsj i Eid sentrum.

Kjekt på korpstur når vi har litt fritid. FOTO: JAN MARTIN WÅGE.

– Hva synes dere om dette korpsstemnet?

– Jeg synes det er skikkelig gøy og vi kan få oppleve mye, forteller Marius Vestrheim før Siren Bjorøy utdyper.

– Det er veldig gøy at det er så mange som er her, og vi kan godt komme tilbake en annen gang. Det har vært veldig gøy, sier hun.

Senere på dagen fortsatte seminaret med rundspilling ved en liten klatrepark i byens sentrum, før det var tid for litt fritid med bading og kino.

– Vannet var varmt og deilig, jeg storkoste meg, forteller en av musikantene til Sydvestens utsendte som var med på tur.

Rundspilling ved klatreparken i Eid sentrum. FOTO: MADS ARILD EIDEM.

Da luftmadrassene begynte å rope etter besøk om kvelden var det først tid for et besøk på rocka festkonsert. De kjente sangene ”Happy” og ”Cup song” var blant noen av godbitene som ble spilt før det var tid for et eksperiment. De trengte fire frivillige, og det tok ikke lang tid før en meldte seg.

– Ja, jeg vil, fortalte Hilde Amalie Kaland i det hun rakk opp hånden i håp om å bli en av de utvalgte.  

Resten av denne kvelden gikk med til iPad-spilling og litt prating før Jon Blund tok en snarvisitt til neste morgen.

Søndag: Seminar og hjemreise

Dagen i dag fikk musikantene sove et par minutter lengre, noe som var svært etterlengtet. Det var nok en del slitne musikanter etter gårsdagens marsjering og festkonsert.

– Siren, kan du flette meg, spør Stine Waagbø under frokosten.

– Ja, sett deg her så skal jeg fikse det, svarte Siren Bjorøy. 

Kanskje en flette blir en del av den fremtidige korpsuniformen for jentene? FOTO: JAN MARTIN WÅGE.

Da fletten var ferdig var det klart fort siste post på programmet før hjemreise. Alle musikantene skulle delta på et instrumentseminar, noe de fleste synes var veldig gøy. 

– Jeg synes dette korpsstevnet har vært veldig gøy og spennende, forklarer Stine Waagbø.

– Og så er det veldig gøy at de arrangerer det og at vi får lov å være med på sånt, fortsetter Sarah Marie Eidem før Mina Marai Phromweha avslutter:

– Jeg synes det er ganske spennende å være på tur med venner, og det beste er at du kan smake på litt godteri. Det eneste dumme er at det er bare et toalett, avslutter Mina.

Musikantene har storkost seg hele gjengen – fra liten til stor – og korpset ser ikke bort i fra at vi reiser samme sted flere ganger. Nå gjelder det bare å komme tilbake til hverdagen for musikantene etter sene kvelder og tidlige morgener.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *