Fra Fyllingsdalen til VG-lista

Denne måneden feirer popbandet The Main Level fra Fyllingsdalen tre-års jubileum. 

Fyllingsdalen: Det var i mai 2013 at kompisene Laurent Kelmendi og Sander Helmers-Olsen fra Fyllingsdalen slo seg sammen med tysnesingen Alexander Instøy. Deretter startet de boybandet The Main Level.

– I begynnelsen var det meg og Laurent. Da vi gikk opp i studio traff vi Alexander der, og så gikk vi veldig fint sammen, forklarer Sander Helmers-Olsen på spørsmål om hvordan bandet startet.

– Og så bestemte vi oss for å sette sammen et band da, poengterer Alexander Instøy.

Alexander Instøy og Sander Helmers-Olsen fra The Main Level i kjent form. Tredjemann, Laurent Kelmendi, var syk under intervjuet. FOTO: JAN MARTIN WÅGE.

Fulltidsjobb

Som musikere er platestudio et viktig oppholdsrom for vennegjengen. Det var også her de fikk ideen til navnet.

– I studio er det en knapp der det står Main Level. Tilfeldigvis så vi denne knappen en dag vi var i studio, og da tenkte vi at det ikke er noe lyd dersom man ikke skrur opp hoved-volumet. Der hadde vi navnet: The Main Level, forteller Alexander energisk.

Med volumet på maks setter de også musikken øverst i hverdagen. De har satset fullt ut på dette prosjektet helt siden oppstarten for et par år siden. Det har blant annet resultert i at de har fått være med på Vinterlyd 2015 og 2016, samt VG-listen i 2015. Det er dette de brenner for.

– Bandet er fulltidsprosjektet vårt. Vi har hobbyen som jobb. Det er ikke noe annet jeg heller hadde ønsket å jobbe med enn dette, sier Sander.

– Vi lever av bandet vårt slik det er nå, og vi kommer forhåpentligvis til å leve av det resten av livet. Det er ingenting som er bedre enn å jobbe med det du brenner for, fortsetter Alexander.

Hverandre og musikken

Selv forteller de to glade bandmedlemmene at de er fornøyd med det de har oppnådd, og de ville ikke tatt noen andre valg dersom de fikk muligheten til det.

Familie og venner er en av tingene gruppen er nødt til å kutte ned på i drømmejobben. Med konserter, plateutgivelser og en kommende singelutgivelse er det ikke mye tid til andre.

– Det blir veldig lite tid til familie og venner egentlig siden all tid går i dette prosjektet. Det er litt synd selvfølgelig, men så har vi jo hverandre og musikken, forteller Alexander.

Bandmedlemmene er også gode venner på fritiden, og ingenting tyder på at de har tenkt å gi seg med det første.

– Om 5/10 år håper jeg at vi står på store scener og spiller konserter for masse folk, poengterer sangfuglen Sander.

Oppi alt dette er også managementet en viktig kilde til positivitet i hverdagen deres.

– Managementet er det beste teamet i verden, opplyser Alexander før Sander legger til:

– De er akkurat som en familie for oss.

Fans i andre land

Selv med base i Bergen og Norge, har popbandet klart å skaffe seg en stor fanskare. Selv mener de at flesteparten av den hylende fansen kommer fra utlandet.

– Vi har vel et par hundre fansider i andre land. Blant annet har vi fått veldig god respons fra Brasil, opplyser Sander.

Enn hvor mange fans de har i andre land, har ikke gruppen lyktes i å holde konserter utlandet. Det håper de på en endring fremover, og lover samtidig mange nye konserter i Norge.

– Vi skal begynne å jobbe mer mot konserter i utandet, forklarer Sander.

– Og så blir det mange konserter i sommer i forbindelse med den nye singelen vår som kom ut 6. mai. Det blir forhåpentligvis en sommerslager, håper Alexander.

Albumslipp og sprø fans

I slutten på fjoråret tok de bandet til neste level – albumslipp. Med bakgrunn i platen holdt de slippkonsert i Grieghallen for fulle saler.

– En drøm kom i oppfyllelse da vi ga ut album i fjor, sier Sander.

– Få vist litt forskjellige sanger du har jobbet med, det er jo en drøm å gi ut album og vi har allerede et andre album vi holder på med, utfyller Alexander.

Etterhvert som populariteten øker, øker også moralen for hva fansen er villig til å gjøre for å treffe idolene sine. Alexander og Sander kan blant annet fortelle til Sydvesten at fansen har begynt å gjøre villere ting for å komme nær bandet. 

– Noen har til og med begynt å kjøpe flybilletter til de samme flyene vi skal inn på slik at de kan følge oss helt til gaten, og noen ganger må hotell beordre full “lockdown” på grunn av presset på døråpningene, forklarer begge bandmedlemmene.

– Men det er veldig gøy da. Vi synes det er veldig koselig de stiller opp, avslutter Sander Helmers-Olsen og Alexander Instøy dette intervjuet med Sydvesten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *