– Jeg er faktisk ikke så glad i vann

Alt starter med en drøm. Det var slik Lars Trygve Bjørgen fra Mathopen fikk sitt ønske om å bli kaptein på Hurtigruten. 

Lars Trygve Bjørgen fra Mathopen var en av de besøkende til utdanningsmessen i Grieghallen ved slutten av januar. Han har lenge drømt om å bli kaptein. Men ikke hvilken som helst kaptein.

Hurtigruten

– Drømmeyrket mitt har jo alltid vært kaptein på Hurtigruten. Hurtigruten er jo der jeg har hatt lyst til å jobbe, men akkurat nå satser jeg bare på å få kapteinpapirene, forteller Lars Trygve Bjørgen.

For tiden holder Bjørgen på med læretiden etter å gått Teknikk og Industriell produksjon med maritime fag og fordypning i dekk. Da han til sommeren fullfører læretiden som matros har han planene klare.

– Videre satser jeg på at jeg kommer inn på det som heter yrkesveien på en høyskole for så å ta en bachelor i nautikk. Deretter skal jeg gå kadettiden. Etter det må jeg bare seile for å komme helt opp til kaptein, forklarer den livlige lærlingen.

– Nei, jeg har jo alltid drømt om å bli kaptein på Hurtigruten da, forteller Lars Trygve Bjørgen til Sydvesten. FOTO: KARL MARTIN VALESTRAND.

Selv om planen er å bli den øverste sjefen på Hurtigruten, er det en del som må skje på veien. Det er for eksempel kapteinpapirer og seiletid.

– Det kan ta mange år før jeg får løst ut D1 som er de øverste papirene som gir deg rett til å være kaptein. Jeg er nok passert 30 år før jeg kan være kaptein. Hurtigruten kommer nok etterhvert, mener Lars Trygve.

Drømmen

Når enkelte velger hva de ønsker å jobbe med resten av livet, er det mange som velger det ut i fra lønnsnivået til yrket. Dette er ikke tilfelle hos studenten som har læretiden sin i Fjord1.

– Det begynte med drøm og så kom lønn inn i bildet som et pluss. Lønn har jo selvfølgelig virket inn på at det virker spennende, men det var i hovedsak drømmen som gjorde at jeg valgte å bli kaptein, forteller Bjørgen.

Underveis i utdanningsvalget har han vurdert andre yrker, men det er kapteinyrket han har hatt lengst i tankene.

– Jeg har en sær interesse for å kverulere, så advokatyrket har virket kjekt. Det samme er det med nyhetsanker. Jeg var syv år når jeg først sa jeg ville bli kaptein på Hurtigruten, så jeg skuffer nok lille Lars Trygve om jeg ikke blir det, poengterer Bjørgen.

Første seriøse

Selv forteller Lars Trygve at kaptein var det første seriøse han tenkte på ved sitt utdanningsvalg. Fra før hadde han tenkt på lege, noe de fleste barn vurderer som sitt yrke. I de senere tider har han heller ikke vurdert andre yrker.

– Jeg har faktisk ikke vurdert andre yrker som naprapat, yrkesdykker eller fengselsbetjent, sier Bjørgen.

– Jeg er ikke så glad i vann eller å svømme, selv om jeg har fritidsdykkerlappen. Og da tenker jeg at det er bedre å ha en kaptein som er redd for vann enn en kaptein som er likegyldig, fortsetter han.

– Et godt menneske

Enhver kaptein trenger enkelte spesielle egenskaper i følge Lars Trygve. Selv om kapteinen er den øverste lederen bør han høre på andre.

– En kaptein bør kunne stole på folk. Du må liksom stole på at de under deg gjør den jobben de skal. Og så tror jeg at du må prøve å være ydmyk, samtidig som du er hyggelig, fastslår Bjørgen.

– Generelt sett må du være et godt menneske, så jeg håper jo jeg blir det en dag da, avslutter Lars Trygve Bjørgen sitt utdanningsintervju med Sydvesten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *