Full fart med film

Ikke all ungdom nøyer seg med å se levende bilder. I Mathopen er driftige 16-åringer i full sving med sin egen kortfilmproduksjon, som vil bli vist på Bergen kino.

– Foreløpig har vi spilt inn i en idrettshall, mens resten skal spilles inn i skogen i Alvøen og på Fjell festning, kan Stian Løvik Hella fortelle Sydvesten.

Bergen Kino

Medhaugen Studio er selskapet bak denne kortfilmen. De lager egne filmer selv, sammen med oppdrag for andre. De som er med i studioet er bare 16 år, men de har fått til mye.

– Vi tar oppdrag for andre, men lager også våre egne filmer. Til den kortfilmen vi jobber med nå har vi fått økonomisk støtte av Laksevåg og Fyllingsdalen kulturkontor, forteller Løvik.

Selv om ungdommene er unge mangler de ikke lidenskap for det de holder på med. De lover at store ting skal skje fremover.

– Vi har altså fått til en avtale med Bergen kino. Så litt etter at filmen er ferdig vil den bli vist der. Jeg gleder meg, det er jo helt fantastisk, fortsetter Løvik.

– Er man gode venner fra før og lager film sammen blir scenene ekstra gode, men du kan ha det utrolig morsomt under innspilling, forteller Stian Løvik Hella (til venstre i bildet). Til høyre står Karl-Petter Vedeler. FOTO: JAN MARTIN WÅGE.

Actionscener

Den kortfilmen det jobbes med nå handler om en motstandsstyrke som har mistanke om en korrupt regjering. Filmen går ut på å redde en av motstandsstyrken sine egne agenter.

– Vi er jo sånne folk som liker actionkomedie, og vi har noen ideer innenfor den sjangeren også, poengterer Karl-Petter Vedeler.

Sammen med Stian Løvik Hella er Karl-Petter Vedeler blant hovedkarakterene i studioets egne filmer.

Kjempegøy

Etter lange perioder med å skrive manus og utvikling av filmen, er det greit med noen timer og dager innspilling.

– Det er jo innspillingen som er det gøye, men vi har litt humor når vi skriver manus også, forklarer Løvik.

– Det er interessant når vi diskuterer alt arbeid bak filmingen og begynner å tøyse og tulle, fortsetter Vedeler.

De livlige ungdommene kan også fortelle at det er på den måten mange av de andre filmideene setter seg i hodene på dem.

– Når vi tenker på ting som bare er tull, så er det gjerne gode ideer til andre filmer. Da legger vi den ideen til side og fortsetter på den etterpå, fremhever Vedeler.

Butikken

Ideen til den pågående kortfilmen fikk de under en tur til butikken, og de forteller at det er den mest produktive arbeidstiden.

– Vi må gå på butikken oftere, skyter Karl-Petter inn.

Stian er helt enig i at det må gjøres oftere, og begrunner gjerne det med et eksempel.

– På en tur hjem fra skolen og nærbutikken vår hadde vi plottet på hele fire filmer. Selvfølgelig så var vi dumme nok til å ikke skrive ideene ned, sier Løvik.

Epidemifilm

Når det pågående prosjektet er fullført, tar det ikke lang tid før nye er i gang. Neste prosjekt er allerede i boks.

– Vi har planlagt en filmtrio som går i epidemitemaet, men for å få til det trenger vi penger. Masse penger, slår Vedeler fast.

– Vi trenger ca. 400 000 kroner per film, anslår Løvik.

Ungdommene forteller at de neste filmene blir spillefilmer, noe som vil si at de varer i opp mot to timer.

Store drømmer

Selv om ungdommene bak Medhaugen Studio bare er 16 år, mangler de ikke drømmer for fremtiden. Noen ønsker et mediekonsern, mens andre er litt mer abstrakt i tankene sine.

– Nei, jeg har jo lyst at vi skal bli den nye “Hollywood’ en”, avslutter Løvik.

Vi gjør oppmerksom på at journalisten bak denne saken også er kameramann for dette prosjektet, samtidig som han er med i Medhaugen Studio. Samtidig informeres det om at artikkelen og planene er gamle. Filmprosjektet ble aldri realisert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *