– Jeg gleder meg til å se hvordan det virker

En fredag i midten av februar åpnet Loddefjord bibliotek for bruk utenom vanlig, betjent åpningstid. Byråden og biblioteksjefen gleder seg.

– Jeg synes det er fantastisk at biblioteket blir meråpent. Jeg er veldig spent på å følge med på hvordan det går, og om det er mange som vil bruke det. Det håper jeg jo, forklarer byråd for klima, kultur og næring, Julie Andersland (V).

Hun forteller til Laxen Rundt at biblioteker er kjempeviktig for byens befolkning da det både er en debattarena, samtidig som det er en møteplass. Hun deler gleden med biblioteksjefen i Bergen, Leikny Haga Indergaard.

– Vi ønsker jo at biblioteket skal bli mest mulig brukt, slår sjefen fast.

Biblioteksjefen i Bergen, Leikny Haga Indergaard. FOTO: JAN MARTIN WÅGE.

Budsjettspørsmål

Loddefjord bibliotek er først ut i Bergen med meråpent, men byråden utelukker ikke at flere bergenske bibliotek får samme muligheten.

– Jeg har lyst å etablere flere tilbud, men det blir et budsjettspørsmål. Jeg synes vi skal se hvordan utlånet fungerer her først, og hvis det blir en suksees må vi jobbe for at dette blir likt flere steder, sier byråden.

Stor tro

Andersland forteller at hun mener lånesteder slik som biblioteker er blant de viktigste kulturtilbudene vi har.

– Jeg er veldig glad i biblioteker, forteller Andersland stolt.

Byråd for klima, kultur og næring, Julie Andersland (V), var blant de første som signerte kontrakt med biblioteket for meråpent bruk. FOTO: JAN MARTIN WÅGE.

Indergaard forklarer at besøkstallene har gått opp etter at de innførte meråpent, og at folk ikke har sluttet å bruke utlånet når personalet er tilstede.

– Mange foretrekker fortsatt å få hjelp på biblioteket, men det er mange som i tillegg går på kvelden. Jeg har stor tro på prosjektet, sier Indergaard.

Diskutert mange ganger

Et omstridt tema i kulturbydelen Laksevåg og Fyllingsdalen er om laksevågingene ønsker et lokalt bydelsbibliotek. Under Arbeiderpartiet i Bergen sitt årsmøte gikk det inn for å satse på biblioteker og de vil prioritere indre Laksevåg. Byråden fra Venstre er enig, men forteller at det er snakk om penger.

– Et utlån i Laksevåg har vært diskutert mange ganger, men jeg forstår de som har lyst på det. Det at man har lokale bydelsbibliotek mener jeg er veldig viktig, forklarer Andersland.

– Biblioteket er blitt en møteplass. Derfor synes jeg meråpne bibliotek er så bra, for da kan man faktisk møtes på biblioteket selv når de ansatte er gått hjem, avslutter byråden intervjuet med Laxen Rundt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *