– Til glede for byens befolkning

1. februar åpnet den første delen av det nye satsningsområdet på Fløyen. I dag var det butikken sin tur, og Laxen Rundt var på stedet for å sjekke stemningen.

Da vi er på stedet kan den daglige lederen for Fløistuen, Anne Christine Olsen, fortelle oss at de har gjort mye for å få utsalget i stand til åpningen.

Butikken er nyoppusset fra topp til tå og vi er nå klar til å ta i mot våre gjester, sier hun.

Anne Christine Olsen, daglig leder i Fløistuen. FOTO: JAN MARTIN WÅGE.

Fantastisk jobb

Den flotte sjappen på Fløyens topp har i mange år vært utleid til Truls Jordan. Selv forteller Fløistuens nye sjef at Truls har gjort en fantastisk jobb, men nå er det tid for litt fornyelser.

– Nå har Fløibanen AS valgt å overta driften av suvenirbutikken selv. Så vi starter opp i dag, og nå er målet at vi skal være til glede for byens befolkning og alle våre gjester, forteller Anne Christine Olsen.

I butikken man man kjøpe varme og kalde drikker, noe godt å spise, og man kan kjøpe med seg fine suvenirer.

Lokalt samarbeid

I lavsesongen satser den nyetablerte forretningen på å ha litt mer kafé-følelse. Samtidig ønsker de å være et godt utfyllende supplement til Fløirestauranten.

– Kommer man opp i dag har vi 10-12 sitteplasser inne i butikken der man for eksempel kan sitte seg ned og drikke kakao, spise gode boller eller god suppe, sier Olsen.

Anne Christine kan fortelle at Fløistuen nå ønsker å satse på lokal, kortreist mat og tenker at suvenirer kan være i form av det.

– Det er veldig viktig for oss at vi tar vare på de lokale arbeidsplassene. Derfor har vi valgt å ta med oss Eikhaugen gjestegård, Organic Soup, BakerBrun og Friele. Vi har også fokus på norsk design og produkter som blir produsert i Norge, forklarer hun til Laxen Rundt.

Det er mye som skal på plass før den nye butikken kan åpne. FOTO: JAN MARTIN WÅGE.

Gode kvaliteter

Butikken som nettopp er åpnet holder åpent fra 10-18 i lavsesongen som er fra første oktober til første april. Ellers i året holder de åpent fra 9-22.

– Vi gleder oss mest til alle gjestene som kommer. Så håper vi at vi kan være en god start eller en flott avslutning når man skal nyte den vakre utsikten og benytte seg av de flotte turmulighetene, fortsetter hun.

Da Laxen Rundt spurte om hvilke tre ord som kan beskrive denne nyåpnede butikken, tok det litt tid før vi fikk et svar.

– Det må være gjestfrihet, service og flott vareutvalg, avslutter Anne Christine Olsen dette intervjuet på en hektisk åpningsdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *