Skrev bok om kristne på flukt fra Midtøsten

Kari Fure, redaktør i Dagen og bosatt i Mathopen, debuterte i fjor høst som forfatter med boken Flukten fra Syria og Irak. Sydvesten tok turen nylig for å lære litt mer om Kari og hva boken handler om.

– Det lukter så godt med nytrykt bok

Forfatteren Bjørn Sortland som er bosatt i Mathopen er glad i jobben sin. 3 oktober kom hans 55 bok ut i bokhandelen. Sydvesten tok et intervju med han i forkant av bokslippet.

Åpner ny barnehage i Mathopen

Myren gårdsbarnehage i Håkonshella har vært under bygging det siste halvåret. I løpet av juni måned stod bygget ferdig, og fredag forrige uke åpnet gårdsbarnehagen. Sydvesten var på stedet et par dager før åpning og sjekket hvordan det stod til.

Spilte bowling med fansen

Ingen kan si at den populære rap-duoen Kløver og Skarre R ikke bryr seg om fansen. En torsdag i midten av juni spilte de bowling med fansen på vestkanten. 

Fra Fyllingsdalen til VG-lista

Denne måneden feirer popbandet The Main Level fra Fyllingsdalen tre-års jubileum.  Fyllingsdalen: Det var i mai 2013 at kompisene Laurent Kelmendi og Sander Helmers-Olsen fra Fyllingsdalen slo seg sammen med tysnesingen Alexander Instøy. Deretter startet de boybandet The Main Level. – I begynnelsen var det meg og Laurent. Da vi gikk opp i studio traff vi Alexander der,… Fortsett å lese Fra Fyllingsdalen til VG-lista

Full fart med film

Ikke all ungdom nøyer seg med å se levende bilder. I Mathopen er driftige 16-åringer i full sving med sin egen kortfilmproduksjon, som vil bli vist på Bergen kino.

– Jeg er faktisk ikke så glad i vann

Alt starter med en drøm. Det var slik Lars Trygve Bjørgen fra Mathopen fikk sitt ønske om å bli kaptein på Hurtigruten.  Lars Trygve Bjørgen fra Mathopen var en av de besøkende til utdanningsmessen i Grieghallen ved slutten av januar. Han har lenge drømt om å bli kaptein. Men ikke hvilken som helst kaptein. Hurtigruten… Fortsett å lese – Jeg er faktisk ikke så glad i vann